http://grocceni.com/recept/sertesflekken1.html
Sertésflekken 1.
1 kg tarja, vagy karaj, 10 dkg zsír, só, liszt, paprika.
A húst 5 szeletre vágom, gyengén kiveregetem, sózom, lisztbe, paprikába forgatom, majd gyorsan rostélyon faszénparázs felett barnára sütöm.
Roston sült oldalas (spareribs)
1,2 kg oldalas, 1 fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, olaj, 2 ek szójamártás, só, bors, paprika.
A hagymát apróra vágom, a fokhagymát átpréselem, elkeverem a szójamártással, 1 deci olajjal, egy evőkanál sóval, egy mokkáskanál őrölt feketeborssal és egy teáskanálnyi paprikával. Az oldalast két-három bordányi darabokra vágom, majd egy edénybe teszem és beleforgatom a pácba. Egy éjszakára lefedve a hűtőbe teszem. Másnap a pácból kivéve faszénparázson sütöm, miközben időnként megforgatom
------------------
Cigánypác
5 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj, 1 ek ecet, 1 kk só, 1 kockacukor, 1 kk mustár, 1 ek ketchup, 1/2 kk őrölt feketebors.
Megtisztítoim, majd átnyomom a fokhagymagerezdeket. Az össze hozzávalót jól összekeverem és sertéshúsok pácolásához használom.
-----------------------------------
Cigánnyársak
Fél kg sertéslapocka, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 2 közepes hagyma, 1,5 dl cigánypác.
A húst 2*2 centis kockákra, a szalonnát pedig hasonló, de vékony szeletekre vágom. A hagymát megtisztítom és nyolcfelé vágom, majd még kisebb darabokra. A húst, a szalonnát és a hagymát váltahozva nyársakra húzom. A nyársakat megöntözöm cigánypáccal és 2-3 órára lefedve a hűtübe teszem. Lecsepegtetem és minden oldaláról szépen meggrillezem.
-----------------------------
Rablóhús
1 kg hús, 6 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 40 dkg füstölt szalonna.
"A húst fél cm vastag kb. 4x4 cm nagyságú szeletekre vágjuk, a füstölt szalonnát ugyanilyen nagyságú, de vékonyabb szeletekre. A gombát vagy egészben hagyjuk, vagy kettévágjuk. A hagymát karikákra szeleteljük. A nyársra felváltva húzzuk a húst, a szalonnát, a hagymát, a gombát, de nem szorosan. A nyársakat lassan forgatva parázs fölött megsütjük."
----------------------------
http://grocceni.com/grill/marinad.html
Borsos pác
2 ek olaj, 2 ek kefir, 1 kk tarkabors (durvára törve), 2 tk citromlé, 1 ek mustár, 1 ek fehérbor (száraz).
Az összes felsorolt hozzávalót alaposan összekeverem.
.