KAJO

Fincsiségek

http://videosmart.hu/video/sonkas-sajtos-hidegtal-keszitese

Sajtrolád   


Hozzávalók:

30 dkg trappista sajt,
10 dkg főtt sonka,
10 dkg krémsajt,
5 dkg reszelt füstölt sajt
2 db főtt tojás,
1,5 dl tejföl
1 mokkás kanál só,
1 csokor snidling apróra vágva
1 piros húsos paprika apróra vágva

Elkészítés:
A tojást és a sonkát apró kockákra vágjuk, belekeverjük a többi hozzávalót. A kb. 1,5 cm vastag sajtot kicsit felmelegítjük mikróban (1,5 perc), vagy meleg vízben. Ezután 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, mint a tésztát, cikkekre vágjuk. A masszát rákenjük a sajtra, és feltekerjük. Végül a maradék masszát is mellé halmozhatjuk.
 

  


Sonkatekercs  


Hozzávalók:


10 dkg gépsonka,( vagy csemege karaj), 1 evőkanál majonézes torma, 10 dkg ömlesztett sajtkrém, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 csokor apróra vágott snidling, egy kiskanál borsikafű.


Elkészítés:

Majonézes tormát teszünk a sajtkrémhez, majd jól elkeverjük. Hozzáreszeljük a füstölt sajtot, a snidlinget, borsikafűvet és ismét elkeverjük. A sonkaszeleteket egyenként megtöltjük vele, és feltekerjük. Salátalevélen, paprikával, paradicsommal díszítve tálaljuk.


  


Szivárvány szelet  /Maresz

- ahogy én csináltam:

Hozzávalók: 8 kemény tojás, 3 dl majonéz,  10 dkg borsó megfőzve, 1 nagy sárgarépa megfőzve, kockára vágva
, 2 dl víz, 1 húsleveskocka, 8 szelet sonka.  1 csomag ( 25 gramm) étkezési zselatin.

Elkészítés: 4 tojás sárgáját a majonézzel, és kb. 1 dl tejföllel kikeverjük. 4 tojás fehérjét apró kockára vágjuk, a zöldborsót , sárgarépát belekeverjük. A vízbe beletesszük a leveskockát, és 1 nagy csomag étkezési zselatinnal összefőzzük, mikor kihűlt belekeverjük az előbbi masszába.

Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, majd belefektetünk 4 szelet sonkát. Erre öntjük a massza felét, majd erre helyezzük egymás mellé a maradék főtt tojásokat. A maradék masszát ráöntjük, majd befedjük  vékony sonkával. Néhány órai pihentetés után kifordítható és szeletelhető!


  

Tojáskrém 



12 db kemény tojást felkarikázok, 2 nagy vöröshagymát apróra vágok. Fűszerezem sóval, őrölt borssal, kakukkfűvel, oregánóval és egy kis ételízesítővel. Rakok bele 1 evőkanál bazsalikomot,  2 evőkanál mustárt,  és egy 450 grammos tejfölt. Mindezt merülő mixerrel jól összepépesítem. A végén megszórom egy marék apróra vágott snidlinggel.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 50
Heti: 12
Havi: 916
Össz.: 143 056

Látogatottság növelés
Oldal: Hidegtál
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »