Hókifli

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
2 dl tejföl
Ez a tészta mennyiség két különböző töltelékhez elegendő!
Diótöltelék:
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
6 dkg mazsola
reszelt citromhéj
1tasak vaniliás cukor
0,5 dl rum vagy rumaroma
Máktöltelék:
20 dkg darált mák
10 dkg porcukor
6 dkg mazsola
reszelt citromhéj
1 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej
Mogyorótöltelék:
20 dkg darált mogyoró
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej
Gesztenyetöltelék:
20 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
6 dkg mazsola
1 tasak vaníliás cukor
0,5 dl rum vagy rumaroma
Lekvártöltelék:
legjobb a kemény szilvalekvár, de bármilyen ízű nem folyós lekvárral tölthetjük.
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejföllel és sóval gyorsan összegyúrjuk. Ezután 3 részre osztjuk, a cipókat egyenként kissé meggömbölygetjük, majd letakarva 15 percig pihentetjük. Ezalatt el tudjuk készíteni a töltelékeket. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy kb. 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztadarabokból lesz majd a negyedik cipónk. A tésztakorongokra 1-1 mokkáskanál tölteléket teszünk, feltekerjük, és kifli alakúra hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben – légkeveréses sütő esetén - 165º-on kb. 15 percig sütjük. A hókifliket még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk. A kiflik végeit felolvasztott tortabevonó étcsokiba is márthatjuk. Fémdobozban sokáig eláll. – már ha marad belőle … -