KAJO

Fincsiségek

Hókifli

pic

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
2 dl tejföl
Ez a tészta mennyiség két különböző töltelékhez elegendő!
Diótöltelék:
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
6 dkg mazsola
reszelt citromhéj
1tasak vaniliás cukor
0,5 dl rum vagy rumaroma
Máktöltelék:
20 dkg darált mák
10 dkg porcukor
6 dkg mazsola
reszelt citromhéj
1 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej
Mogyorótöltelék:
20 dkg darált mogyoró
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
0,5 dl tej
Gesztenyetöltelék:
20 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
6 dkg mazsola
1 tasak vaníliás cukor
0,5 dl rum vagy rumaroma
Lekvártöltelék:
legjobb a kemény szilvalekvár, de bármilyen ízű nem folyós lekvárral tölthetjük.


Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tejföllel és sóval gyorsan összegyúrjuk. Ezután 3 részre osztjuk, a cipókat egyenként kissé meggömbölygetjük, majd letakarva 15 percig pihentetjük. Ezalatt el tudjuk készíteni a töltelékeket. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy kb. 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztadarabokból lesz majd a negyedik cipónk. A tésztakorongokra 1-1 mokkáskanál tölteléket teszünk, feltekerjük, és kifli alakúra hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben – légkeveréses sütő esetén - 165º-on kb. 15 percig sütjük. A hókifliket még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk. A kiflik végeit felolvasztott tortabevonó étcsokiba is márthatjuk. Fémdobozban sokáig eláll. – már ha marad belőle … -




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 50
Heti: 25
Havi: 929
Össz.: 143 069

Látogatottság növelés
Oldal: Hókifli
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »