KAJO

Fincsiségek



Gyros pitával, tzatzikivel

Csirke gyros pitával, tzatzikivel, paradicsommal és lilahagymával

Hozzávalók:- 1 teáskanál oregano
- 50 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva
- olívaolaj, vegeta, picur par.püré
- hagyma, fokhagyma
- őrölt fekete bors

Elkészítése:az olajon megfuttatjuk a hagymát, fokhagymát. Rádobjuk a csíkokra vágott húst. Ízesítjük a fűszerekkel, a par.pürével, kicsi vizet teszünk elá. hagyjuk főni, majd amikor puha a hús szaftjára pirítjuk.

Tzatziki:

Hozzávalók:

2 db kígyóuborka, 0,4 l tejföl, 0,3l joghurt, 4-5 gerezd fokhagyma, fehér őrölt bors

Elkészítés: Az uborkát durvára reszeljük, vagy vékony csíkokra gyaluljuk, lesózzuk, és hagyjuk, hogy egy kis levet eresszen. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk. Az uborkát jó alaposan kinyomkodjuk, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, a tejfölt és a joghurtot, egy kis fehérborsot, jól átkeverjük. Letakarva 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.


Tálaláskor mellé helyezem a pitát, a paradicsomot és a lilahagymát.


Gyros marisom módra..



Soha nem hozott lázba, hogy neki álljak gyrost készíteni, láttam róla sok képet, de úgy igazán nem jutottam odáig, hogy el is olvassam a receptet. Múlt szombaton jött az ötlet, hogy ez legyen az ebéd.

Neki álltam olvasni recepteket, de hasábburival nem igazán akartam elkészíteni, tudtam, hogy pitatészta kellene, aztán gondoltam egy nagyot..

Íme ahogy én készítettem:

2 csibemellet vékony csíkokra vágtam, forrósítottam olajat egy serpenyőbe, bele tettem a húst, fűszereztem: oregánó, bors, kömény, babér, majoránna, kakukkfű, rozmaring, fokhagyma, só és készre sütöttem.

Közbe készítettem a tésztát: 50 dkg liszt, 2,5 dl víz, 2 dkg élesztő, kettő evőkanál olaj, só, teáskanál oregánó, ezekkel, a hozzávalókkal kelt tésztát készítettem.

Mikor elkészült a tészta, kétfelé vettem, az egyik részt vékonyra nyújtottam és kibéleltem vele a tűzhely tepsijét, és beletöltöttem a kész húst, vékonyra karikázott lilahagymát tettem rá, majd fokhagymás, kapros tejföl joghurt keverékkel öntöttem le, betakartam a tészta másik felével, átkentem egy tojássárgájával és 200 fokon készre sütöttem.

Nem bántam meg, hogy végül is így készítetem, nagyon finom ebéd kerekedett belőle. A vékony tészta beburkolta a húst, a hagyma ropogós maradt, ízek, amit a sok fűszer a hús, és a hagyma alkotott, azt leírni nem lehet.. önmagáért beszélt, pillanatok alatt eltűntettük a tepsiről az én gyroszomat és még morzsája sem maradt..



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 26
Heti: 212
Havi: 879
Össz.: 143 019

Látogatottság növelés
Oldal: Gyros
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »