KAJO

Fincsiségek


Kefíres lángos

50 dkg liszt fele rétes fele sima , 2,5 dl tej , 1 dl kefír , 1,5 dkg élesztő , 1 tk. cukor , 1 tk só.Hozzávalókat  dagasztani , 20 perc kelesztés után kiolajozott dobozba  be a hűtőbe.Jó laza nyúlós tészta lesz. Másnap 3 ujjnyi olajban kisütni.A dobozban 1 hétig is eláll .Érdemes mindjárt dupla adagot készíteni.Nem szoktam lisztezni , hanem egy műanyag tálcát beolajozok és azon nyújtogatom kör alakúra a lángosokat . Így nem hullik a liszt az olajba és nem ég meg , tehát nagyon sok lángost lehet sütni ugyanabban az olajban.A süssünkben  6328 hsz - ban találtok fotót.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Lángos recept:1 kg liszt, 5dkg élesztö,3 tojás sárgája,1 tk so,hideg tejjel bedagasztani .Olaj a tetejére és a hütöbe.Másnap kivenni amennyit sütni akarunk 2-3 napig eláll a hütöben. Én ezt szoktam csinálni joooooooo  de aznap is lehet csinálni akkor elölhagyni kelni,ha megkell vissza kell dagasztani ,képes kijönni a hütöböl
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Lángos (KEFIRES!) 


        3 dl kefir, 2 db egész tojás, 0,5 kg liszt, 1 dkg só, 2,5 dkg élesztőt belemorzsolni. Annyi tej, hogy nokedli keménységű legyen ( kb. 1,5 dl), és jól összedolgozni. Ezután a hűtőbe letakarva betenni, ott megkel.

Ha megkelt, olajos evőkanállal olajozott folpack fóliával borított deszkára helyezzük. Majd szétlapítjuk a kanállal, és olajos kézzel  forró olajba tesszük. Ott kisütjük.  Kb. 1 hétig eláll a hűtőben, nem kell mindet egyszerre kisütni, hanem mindig annyit kivenni belőle, amennyire szükség van.


   

 




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 50
Heti: 11
Havi: 915
Össz.: 143 055

Látogatottság növelés
Oldal: Lángosok
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »