KAJO

Fincsiségek

Krémhez:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl rum, vagy 1 fiola rumaroma
kevés tej
20 dkg Ráma margarin
Bevonat:
3 evőkanál kakaópor
16 dkg kristálycukor
kevés tej (fele lehet feketekávé)
7 dkg vaj
A krémhez a darált diót a porcukorral és a kevés tejjel sűrűre felfőzzük, belekeverjük a rumot és kihűtjük. A margarint habosra keverjük, majd összevegyítjük a kihűlt diókrémmel. A diós piskótalapot a krémmel megkenjük. A mázhoz a kakaóport a cukorral és a tejjel (kávéval) felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, és a bevonatot a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk.
-------------------------------------------------------------------------------------------
A párizsi krém összetevői

Hozzávalók: 2 dl tejszín, 20 dkg cukor, 25 dkg vaj, 10 dkg kakaó.
 
A tejszínnel felfőzzük a cukrot, 4-5 percig forraljuk, majd beletesszük a vajat és további 4-5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, a beleszitált kakaóval simára keverjük. A hűtőben lehűtött krémet még egyszer habosra keverjük.
---------------------------------------------------------

Krém: 16 dkg darált diót 8 evőkanál tejjel felfőzünk. 16 dkg vajat 25 dkg cukorral kikeverünk és hozzáadjuk a dióhoz.
---------------------------------------------------------------


Elkészítjük a krémet, elfelezzük, és az egyik felébe 15 dkg darált diót keverünk.

Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor + főzött krém.

         (főzött krém:  4dl tejet + 4 evőkanál lisztet, + 4 evőkanál kristálycukrot sűrűre főzni).

---------------------------------------------------------------------------------------------
a krémhez:
50 dkg gesztenyemassza
10 dkg édes vagy natur vajkrém
1 rum aroma
A felengedett gesztenyét a vajkrémmel, és a rum aromával habosra keverjük.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Krémhez:
2 csomag  gesztenye massza ( összesen:50 dkg )
20 dkg margarin
15 dkg cukor
kb. fél
rumaroma

A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.

Krém: 20 dkg vajat 18 dkg porcukorral kikeverni. Majd 4 dl tej +4 evőkanál liszt +4 evőkanál cukorral sűrű pépet főzni, és ha kihűlt, hozzákeverni a kikevert vajat.

A krémet kettéválasztom. Egyik felébe belekeverek 25 dkg gesztenyemasszát, és 1-2 evőkanál rumot. A másik felébe pedig 1 evőkanál őrölt kávéport.
-----------------------------------------------------------------
Csokipuding készítése házilag:


Hozzávalók: 1 liter tej, 5 evőkanál étkezési keményítőpor, 5 evőkanál cukor, 5 dkg étcsokoládé lereszelve, 2 evőkanál kakaópor (holland).
Elkészítés: a tej kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy kis lábosban, és öntünk rá a tejből, kikeverjük. Feltesszük a gázra, és folyamatos kevergetés közben öntögetjük hozzá a maradék tejet. Addig kevergetjük, amíg szépen csomómentesen besűrűsödik.

Nagyon finom, a boltinál is jobb puding a végeredmény tartósítószer nélkül!




Diós krém
2 dl tejet, 2 púposabb ek lisztet csomómentesre keverünk, pépet főzünk belőle.
20 dkg margarint, 18 dkg porcukrot habosra kavarunk, hozzá adjuk a kihűlt pépet, 15 dkg darált diót és ízlés szerinti rumot, jó habosra kavarjuk.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Vajkrém: ez direkt egy dekorációra alkalas krém, hát nekem nem ez lesz a kedvencem, mert nagyon édes, viszont nagyon jól lehet vele dolgozni.

250 dkg puha margarin vagy vaj, egy vaníliás cukor ( vagy bármilyen aroma amit szeretnénk) 3-5 ek víz vagy tej vagy tejszín, 50 dkg porcukor ( én csak negyvenet tettem bele, de nekem még így is sok volt), csipet só.

Ezt legalább 15 percig mixerezzük.

Az egész tortát fehér krémmel vontam be, majd a maradékhoz tettem kakaót, ebből dekoráltam az oldalát kosárszrűre, legalább is az volt a szándékom.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Krémhez:
2 csomag  gesztenye massza ( összesen:50 dkg )
20 dkg margarin
15 dkg cukor
kb. fél
rumaroma

A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Krém:
2 csomag vanilia puding
3 evőkanál cukor
Fél liter tej
1 csomag Rama margarin
1 csomag vaniliáscukor.
20 dkg porcukor
 
A pudingport fél liter tejben megfőzzük . Ha kihűlt, összekeverjük habosra kevert a margarinos cukorral és a vaniliáscukorral.
 
Kakaómáz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál forró víz
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál olaj
A hozzávalókat jól kikeverjük.
-----------------------------------------------------------
Krém: 6 tojássárgát, egy egész tojást, 10 kanál cukort gőz fölött keményre főzzük ( én vastag aljú edénybe szoktam folyonos keverés mellet, így gyorsabb), majd ha kihűlt hozzá adunk 30 dkg vajat vagy margarint.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 53
Tegnapi: 50
Heti: 53
Havi: 957
Össz.: 143 097

Látogatottság növelés
Oldal: Krémek
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »