Krémhez:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl rum, vagy 1 fiola rumaroma
kevés tej
20 dkg Ráma margarin
Bevonat:
3 evőkanál kakaópor
16 dkg kristálycukor
kevés tej (fele lehet feketekávé)
7 dkg vaj
A krémhez a darált diót a porcukorral és a kevés tejjel sűrűre felfőzzük, belekeverjük a rumot és kihűtjük. A margarint habosra keverjük, majd összevegyítjük a kihűlt diókrémmel. A diós piskótalapot a krémmel megkenjük. A mázhoz a kakaóport a cukorral és a tejjel (kávéval) felfőzzük, hozzáadjuk a vajat, és a bevonatot a sütemény tetejére öntjük és elsimítjuk.
-------------------------------------------------------------------------------------------
A párizsi krém összetevői
Krém: 16 dkg darált diót 8 evőkanál tejjel felfőzünk. 16 dkg vajat 25 dkg cukorral kikeverünk és hozzáadjuk a dióhoz.
---------------------------------------------------------------
Elkészítjük a krémet, elfelezzük, és az egyik felébe 15 dkg darált diót keverünk.
Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor + főzött krém.
(főzött krém: 4dl tejet + 4 evőkanál lisztet, + 4 evőkanál kristálycukrot sűrűre főzni).
---------------------------------------------------------------------------------------------
a krémhez:
50 dkg gesztenyemassza
10 dkg édes vagy natur vajkrém
1 rum aroma
A felengedett gesztenyét a vajkrémmel, és a rum aromával habosra keverjük.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Krémhez:
2 csomag gesztenye massza ( összesen:50 dkg )
20 dkg margarin
15 dkg cukor
kb. fél rumaroma
A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.
Krém: 20 dkg vajat 18 dkg porcukorral kikeverni. Majd 4 dl tej +4 evőkanál liszt +4 evőkanál cukorral sűrű pépet főzni, és ha kihűlt, hozzákeverni a kikevert vajat.
A krémet kettéválasztom. Egyik felébe belekeverek 25 dkg gesztenyemasszát, és 1-2 evőkanál rumot. A másik felébe pedig 1 evőkanál őrölt kávéport.
-----------------------------------------------------------------
Csokipuding készítése házilag:
Hozzávalók: 1 liter tej, 5 evőkanál étkezési keményítőpor, 5 evőkanál cukor, 5 dkg étcsokoládé lereszelve, 2 evőkanál kakaópor (holland).
Elkészítés: a tej kivételével az összes hozzávalót összekeverjük egy kis lábosban, és öntünk rá a tejből, kikeverjük. Feltesszük a gázra, és folyamatos kevergetés közben öntögetjük hozzá a maradék tejet. Addig kevergetjük, amíg szépen csomómentesen besűrűsödik.
Nagyon finom, a boltinál is jobb puding a végeredmény tartósítószer nélkül!
Diós krém
2 dl tejet, 2 púposabb ek lisztet csomómentesre keverünk, pépet főzünk belőle.
20 dkg margarint, 18 dkg porcukrot habosra kavarunk, hozzá adjuk a kihűlt pépet, 15 dkg darált diót és ízlés szerinti rumot, jó habosra kavarjuk.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Vajkrém: ez direkt egy dekorációra alkalas krém, hát nekem nem ez lesz a kedvencem, mert nagyon édes, viszont nagyon jól lehet vele dolgozni.
250 dkg puha margarin vagy vaj, egy vaníliás cukor ( vagy bármilyen aroma amit szeretnénk) 3-5 ek víz vagy tej vagy tejszín, 50 dkg porcukor ( én csak negyvenet tettem bele, de nekem még így is sok volt), csipet só.
Ezt legalább 15 percig mixerezzük.
Az egész tortát fehér krémmel vontam be, majd a maradékhoz tettem kakaót, ebből dekoráltam az oldalát kosárszrűre, legalább is az volt a szándékom.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Krémhez:
2 csomag gesztenye massza ( összesen:50 dkg )
20 dkg margarin
15 dkg cukor
kb. fél rumaroma
A cukrot a margarinnal, rumaromával és végül a gesztenye masszával jól összekeverjük! Majd 1 csomag vanília pudingot, 3 dl tejben megfőzzük. Ha kihűlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez.
---------------------------------------------------------------------------------------------