KAJO

Fincsiségek

Cukor rósza készítése:

8dkg s.zsír,-lehet margarin is

3ek citromlé,

50dkg porcukor

Ez az eredeti recept, én már nem mérem.

A zsírt, citromlét, 2 ek vizetfelmelegítünk, míg a zsír elolvad.27 dkg szitált porcukrot hozzáadunk, Óvatosan kevergetve, felforraljuk. A felforralt szirupot öntsül át egy tálba, robotgéppel kis folozatonkanalanként keverjük hozzá a maradék porcukrot.Addig keverjük, míg a cukor teljesen elolvad. Egy tisztagyúródeszkára borítsuk ki, -amit porcukkorral megszórtunk-addig gyúrjuk, míg kihül. Hülés közben egyre selymesebb,szilárdabb lesz. Műanyag fóliába csavarva óvjuk a kiszáradástól. hűtőben tároljuk a maradékot!

Tehát olyannak kell lennie, mint a marcipán. Két folpack között nyújtom, kicsi pogi szaggatóval kiszúrom. egy rózsa 5-6 levél.

Bocsi, elfelejtettem hozzáírni a cukorrózsához,-kislányom igen csak nyüstölt közben- hogyha törik a massza(az azt jelenti,hogy sok a cukor benne, kevés a nedvesség), kicsit vizezzétek be a kezeteket, és miután már átmelegedett a massza-mondjuk: mikróba 2-3 perc kishőfokon-át kell gyúrni. Ellenkező esetben, ha túl lágy a maszánk, akkor pici porcukor kell hozzá(pl azon nyújtjátok), ill. nyújtás után kicsit szikkadni hagyjátok, és a lent említett kiszúrás után, (nem levelek, hanem szirmok lesznek-gömb alakúak-)az első szirmot henger alakúra kell formázni.Utánna a köv. kicsit előrébb kezdjük rátekerni- ahol az első végetért, persze függőlegesen tartva már-.Mikor körbetekerted, a szirom utolsó, feléd eső szélét kicsit, a felső részén elhajligatjátok simogatva, hogy éppen hogy meghajoljon,íveljen, mint az igazi rózsának. Ezt kell ismételgetni, míg a 5-6 db szirom elfogy.(jaj Istenem remélem ez így érthető)Folpakkal letakart tojástartóba szárítjuk keményre.Kissebb rózsa csak 3 szirom.

A leveleket szintén pogi szaggatóval kell kiszúrni, csak nem kerekre, hanem levél alakúra, Nyújtónára kell simítani, hogy ívelt legyen, én fogvájó segítségével beerezem, a szélét csipkézem. Az indát sodrom. Több féle méretben is lehet,készíteni, és persze  figurákat is.

Alkalmazhatjátok torta bevonására is, mint a marcipánt.

Nem tudom a fenti nyersanyaghányad jó e, de biztos hogy innen tanultam. Inkább próbáljátok meg kevesebb folyadékkal, mondjuk 1kk víz, 2 ek citromlé. A lényeg a marcipán szerű, nyújtható massza elérése.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Fondant készítése:

30 dkg pillecukrot egy  margarinnal alaposan kikent hőálló tálba teszünk. Mikróban 3-szor 10 másodpercre betesszük. Közben kicsit kivesszük, és megmozgatjuk. körülbelül 25-30 másodperc múlva már folyós lesz, ekkor kivesszük, és hozzáadunk  folyamatosan 25 dkg átszitált porcukrot, amibe beleszitálunk 2 evőkanál kukorica keményítőport. Robotgéppel alaposan összekeverjük, de előtte  a karokat jól megkenjük margarinnal!


  


Egy gyúródeszkát jól lekenünk margarinnal, ráborítjuk a masszát, és kb. 5-6 dkg porcukorral időnként megszórva összegyúrjuk. Ezután légmentesen folpack fóliába becsomagoljuk, és minimum 1 órára betesszük a hűtőbe.

Majd enyhén átgyúrjuk, és margarinozott  gyúródeszkán kisodorjuk, mint a tésztát, kb. 2 mm vastagra.


  



A kisodort fondantot a sodrófa segítségével ráemeljük a vajkrémmel lekent tortára.



A felesleges fondantot késsel körbevágjuk, összegyúrjuk, és elosztjuk, hogy színezni tudjuk. Gyúrás közben a megfelelő színű ételfestékkel kézzel alaposan összedolgozzuk. Ezután díszítő formákat készítünk.


Kattints rá a képekre, ha nagyobba szeretnéd látni!


  

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} a:link, span.MsoHyperlink {color:blue; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {color:purple; text-decoration:underline; text-underline:single;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

http://kiprobaltrecik.extra.hu/





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 50
Heti: 67
Havi: 971
Össz.: 143 111

Látogatottság növelés
Oldal: Dekoráció
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »