KAJO

Fincsiségek

Újburgonya marisom módra..


Újburgonya szezon van.. gondolkoztam, hogy feltegyem, ne tegyem.. aztán úgy döntöttem közhírré teszem, hogy én hogyan is készítem..

Régebben olvastam, hogy milyen sokan nem tudják, hogy hogyan is készítették nagyanyáink az újkrumplit.

Szó, ami szó, mi nagyon szeretjük, és mindig az fogy el leghamarabb, ami jól meg van égetve.. szóval olyan stipi, stopi ez az enyém alapom, egymás elől halásszuk el a legjobban megpirított szemeket.

Egy dolog fontos, hámozni nem szabad, mert akkor letapad és szétesik.

Beáztatom a krumplit, sót teszek a vízbe, így állítólag nem lesz barna a kezünk, csak jól megdörzsölöm a gumókat, durvább szivacsot használok, leöblítem, lábasba teszem bő olajba,magas hőfokon megsütöm, fedő nélkül. Sózom, apróra vágott petrezselyemzöldet adok hozzá, kevergetem, hogy minden oldala szépen piruljon meg.

Nem nagy munka és isteni finom.


Hercegnő burgonya marisom módra..



Hercegnő burgonya marisom módra..

Egy kg krumplit meghámozok és felteszem főzni, sós vízbe,

amikor kész akkor leszűröm róla vizet és fedő nélkül hagyom megszikkadni,

majd krumplinyomón átnyomom,

teszek hozzá négy tojássárgáját, szerecsendiót, egy pici öröltborsot, 10dkg vajat és kb 5 dkg reszelt sajtot.

Jól összekeverem, olyan jó habosra,

nyomózsákba teszem

és vajazott sütőlapra bármilyen formát nyomok, de lehet csak kis halmokat formálni,

200 fokra előmelegített sütőbe teszem, és szép aranysárgára sütöm.

Mint körítés nagyon ízletes és mutatós,

eteti magát, szaftos, mártásos ételek mellé fogyasztjuk,

de mi a rántott hús mellett is nagyon szeretjük

csak úgy önmagában is nagyon kapós.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 50
Heti: 4
Havi: 908
Össz.: 143 048

Látogatottság növelés
Oldal: Újkrumpli sütve
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »