Zöldséges csirketekercs
A csirkecombokat kicsontozzuk, és jól kiverjük, hogy nagyobb legyen. A megtisztított zöldségeket kockákra vágjuk és megpároljuk. Sóval, kevés borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A sózott hússzeletekre halmozzuk és hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát. A csirkét felgöngyöljük, és hústűvel összefogjuk. Kimargarinozott tepsiben kevés vizet aláöntve készre sütjük. Diétás burgonyapürével tálaljuk.
------------------------------------------------------------------------------------------
Tejfölös gomba
A gombát folyóvízben megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Egy kis fej vöröshagymát felaprítunk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Utána hozzátesszük a gombát, majd belekeverünk 1 teáskanál fűszerpaprikát. Ráöntünk 0,5 dl vizet, hozzáadunk 1 csapott mokkáskanál sót, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul.
Ezután rászórunk egy kevés rizslisztet, összekeverjük, majd adunk hozzá 1 dl tejfölt, és ezt is jól beledolgozzuk. Végül felengedjük annyi hideg vízzel, amennyi levet akarunk a gombapaprikásnak, és állandóan kevergetve összeforraljuk.
-----------------------------------------------------------------------------------------------