KAJO

Fincsiségek


Molnárkalács / Jégkása/Anyósom

( régi fajta sütőhöz)

30 dkg liszt, 10dkg margarin, 10 dkg cukor, 1/2 cs. sütőpor, 3-4 deci tej , összedolgozzuk a tejjel a keménységét  állítjuk jó nokedlitészta sűrűre szoktam készíteni, és kanállal szaggatom a sütőbe. Ez nálunk két emberes a párom kezeli a vasat én a tésztával dolgozom. Jó nehéz a vas.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Gyors kalács, vagy batyu, csiga, bukta,  stb.  


        Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 2 tojás sárgája, 0,5 dl olaj, 3 dl tej, 5 dkg élesztő (tejben felfuttatni), 1,5 evőkanál cukor, (mazsola, citromhéj).

A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kisodorni, megtölteni és hideg sütőbe tenni,  200 fokra állítani a sütőt, és rögtön sütni kb. 25-28 percig! A tésztát sütés előtt felvert egész tojással vékonyan kenjük be. A kalács tetejét szurkáljuk meg.








Weblap látogatottság számláló:

Mai: 82
Tegnapi: 50
Heti: 82
Havi: 986
Össz.: 143 126

Látogatottság növelés
Oldal: Kalács
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »