KAJO

Fincsiségek

Gombás hús  


               A karaj hússzeleteket kiklopfolom, besózom, kicsit állni hagyom.

Közben elkészítem a gombát: Egy közepes fej vöröshagymát olajon megdinsztelek, pirospaprikát rakok bele, erre a szeletelt gombát, zöldpaprikát, paradicsomot, és fűszereket ( őrölt bors, bazsalikom, oregano), és egy kevés vizet öntök rá. Kicsit főzöm, a gomba hamar kész! Végül a sót is belerakom, és letakarom fedővel. A sóban állt hús szeleteket  lisztbe rakom, majd, tojás, liszt és tej keverékében megforgatom, és olajban kisütöm.

A Jénay tál aljába kisütött hús szeletet rakok 1 sorba, rá a már elkészített gombából kanalazok minden szeletre, és utána hús, rá gomba, amíg el nem fogy. A tetején mindig gomba legyen! Végül alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm. Köretnek hasábburgonya, vagy rizs tálalható.
----------------------------------------------------------------

Gombával töltött karaj 

Hozzávalók: 10 szelet karaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg gomba, 3 evőkanál olíva olaj, só, bors, majoranna, kakukkfű.
Elkészítése: A karaj szeleteket alaposan kiverjük, besózzuk, borsozzuk. Félretesszük. Közben a gombát apróra összevágjuk, a szintén apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, sóval, borssal, kakukkfűvel, majorannával fűszerezzük. Együtt pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ezután a kivert hús szeletekre halmozzuk a gombás tölteléket.


  


 Összetekerjük, majd összetűzzük hústűvel, hogy a töltelék ki ne tudjon folyni. Ezután lisztbe, tojásba , majd zsemlemorzsába forgatva bepanírozzuk, és forró olajban közepes lángon kisütjük.
Most hasábburgonyával és salátával tálaltam:


------------------------------------------------------------------------------------------

Juhtúróval töltött gombafejek  

7-8 db nagy fej gomba,
15 dkg juhtúró,
1 szál újhagyma,
1 szál fokhagyma,
majoranna, kakukkfű, bors, szerecsendió.

A gombát megtisztítjuk, kalapját levágjuk, besózzuk és kevés forró olíva olajban elősütjük. A juhtúróhoz hozzákeverjük a karikára vágott újhagymát, fokhagymát, és a fűszereket. Ezután a gombafejekbe töltjük a fűszerezett túrót.


  


A megtöltött gombákat margarinnal kikent jénai tálba helyezzük, ráreszelünk füstölt sajtot,  és 20 perc alatt előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.
Az elkészült töltött gombát én sült krumplival, majonézzel és salátával tálaltam.
 

  







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 50
Heti: 8
Havi: 912
Össz.: 143 052

Látogatottság növelés
Oldal: Gombás
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »