![]() |
Elkészítési idő: kb 30 perc + 10 perc sütés + 20 perc hűlés
Hány dkg-ra szóljon a recept?:
Hozzávalók (kb 75 dkg-hoz)
220 g vaj
140 g porcukor
10 g vaníliás cukor
140 g kókuszreszelék
3 db közepes méretű egésztojás
220 g liszt
400 g olvasztott tejcsokoládé
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra és készítsünk elő egy szilikonpapírral fedett sütőlemezt.
2. A vajat jó alaposan habosítsuk ki a porcukorral és a vaníliás cukorral.
3. Ha a vaj jó habos, folyamatos habosítás mellett egyenként adjuk hozzá a tojásokat.
4. Ha felvette a tojásokat, hozzádagoljuk a kókuszreszeléket, majd a lisztet, végül teljesen elkeverjük a masszát.
5. Ezzel elkészült a tészta. Most csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és levélalakokat nyomunk a szilikonos sütőpapírra. Kb 67 darab fog kijönni ebből a mennyiségből.
6. A kinyomott süteményeket az előmelegített 200 C-os sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük.
FIGYELEM! Amint az aprósütemények bármelyik éle elkezd barnulni, már vegyük is ki őket a sütőből! Szép fehérnek kell maradniuk.
7. Ha kihűltek, olvasztott tejcsokoládéban félig mártsuk ki őket szilikonos papírra, vagy rácsra, majd hűtőben hagyjuk megkötni rajtuk a csokoládét.
8. Jó étvágyat!