KAJO

Fincsiségek


Töltött káposzta   


Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
50 dkg darált hús
3 tojás
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
5 nagy gerezd fokhagyma
15 dkg rizs
só, őrölt feketebors
őrölt
pirospaprika

1 kávéskanál ételízesítő
3 evőkanál étolaj
finom
liszt
 

Elkészítése:

A savanyú káposztát enyhén sós vízbe felteszem főni annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje.

Közben elkészítem a gombócokat: A húshoz hozzáadom a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, a 3 gerezd fokhagymát sóval összetörve,  a rizst, sót, őrölt feketeborsot, 1 kávéskanál őrölt pirospaprikát, az ételízesítőt, és összegyúrom.  Ezután lisztezett kézzel gombócokat formálok, és beleteszem a káposztába. Kb. 20-25 percig főzöm, amíg a rizs is megpuhul benne. Ezután egy tálba kiszedem a gombócokat. Megcsinálom a rántást: egy kis lábosba beleteszem a 3 evőkanálnyi étolajat, finomlisztet teszek bele, és kis pirítás után beleteszem a 2 gerezd fokhagymát, amit sóval összetörtem. Teszek bele egy púpos kávéskanálnyi őrölt pirospaprikát, felöntöm hideg vízzel, és beleöntöm a káposztába. Kis forralás után visszateszem a gombócokat, és fedővel lefedem. 

Tejföllel tálalom:





Töltött paprika     


Hozzávalók:  50 dkg darált sertéshús, 1 közepes vöröshagyma, 4-6 gerezd fokhagyma, kb. 1 jó nagy merőkanál rizs, 3 db tojás, só, 1 evőkanál rétesliszt, 1 kávéskanál ételízesítő, kristálycukor, 6-10 db paprika, 1 liter paradicsomlé.

Rántáshoz: 5-6 evőkanál étolaj, 1 púpozott evőkanál őrölt piros paprika,  4 evőkanál simaliszt.

Elkészítése: Egy nagy tálba beleteszem a darált húst,  a vöröshagymát jó apróra vágva, a fokhagymát összeaprítva, sóval megtörve, a megtisztított megmosott rizst, tojásokat, sót, ételízesítőt, lisztet.  Jól összedolgozom, és beletöltöm az üres paprikába.

Egy 4 literes fazékba teszek fel kb. 2 liter vizet, öntök bele 0,5 liter paradicsomlét, teszek bele sót ( ízlés szerint), és abba belehelyezem a megtöltött paprikákat. Ha marad ki töltelék, azt lisztezett kézzel gombócokká formálva még beleteszem főni a vízbe. Kb. 40 perc múlva, ha már a rizs megpuhult egy nagy tálba kiszedem merőkanállal a gombócokat.  Egy kis lábosban megcsinálom a rántást: Beleteszem az olajat, a lisztet, kicsit kevergetem, és teszek bele 1-2 gerezd fokhagymát, pirospaprikát, kevés hideg vizet, és beleöntöm  a fazékba, jól összekeverem. Végül visszateszem a gombócokat, kicsit megkeverem, ráteszem a fedőt, és lekapcsolom.


Töltött patiszon


              Hozzávalók:  1 szép nagy zsenge patiszon, só, fehérbors, 1 evőkanál szójaszósz.

Töltelékhez: 50 dkg darált hús, 3 db. tojás, kb.1 kávéskanál só, 1 csipet őrölt bors, 1 fej fokhagyma összepaszírozva, 1db zsemle áztatva, vagy 1 szelet kenyér, petrezselyemzöld összevágva.

Elkészítés: A patiszont meghámozzuk, majd félbevágjuk. A belsejét a magokkal kikaparjuk, sóval, fehérborssal megszórjuk, és 1 evőkanál szójaszósszal meglocsoljuk. Félretesszük hűtőbe. Elékészítjük a fenti hozzávalókból a tölteléket a hagyományos fasírtnak megfelelően. Ezután a patiszont belerakjuk egy kisebb tepsibe, megtöltjük a töltelékkel, aláöntünk 1 dl vizet és 2 evőkanál olívaolajat. Alufóliával letakarjuk, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 50 percig, majd a fóliát levesszük, és tovább sütjük, kb. 15 percig.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 50
Heti: 22
Havi: 926
Össz.: 143 066

Látogatottság növelés
Oldal: Töltött paprika
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »