KAJO

Fincsiségek


Oldalas szabadtűzön marisom módra..


Kihasználtuk hétvégén a szép időt, sütöttünk a kertbe.. most kicsit másként, kis csalással..

Két kg sovány oldalast feldaraboltam és bepácoltam általam készített fűszerkeverékkel, soha nem használok ételízesítőt, mindig magát a fűszert keverem, nálam a konyhába még nem volt vegeta, meg társai, nem használok húspuhítót, és még nem tudom milyen vegyi anyaggal teli levő fűszerkeveréknek nevezett akármit. Felfogásom szerint pár fűszer jól használva biztos siker, és még nem is káros, ha meg saját magam szedhetem, akkor tudom, hogy tényleg vegyszermentes..

Most is azt használtam, amim volt zöld a kertbe, babér, rozmaringág, zsályalevél, kevés lestyán / vegeta helyett/ fokhagyma, bazsalikom, őrölt római kömény, őrölt bors, nem sajnáltam a fokhagymát, pirospaprikát, ezeket összeturmixoltam, öntöttem hozzá kevés olívaolajt, kicsi sót és ezzel a keverékkel bekentem a húst és egy éjszakára hűtőbe állítottam pihenni.Másnap fóliába csomagoltam és egy kicsit saját szaftjába puhítottam sütőbe, kb. egy órát, majd parázson megsütöttem, sok zöldséggel és fóliába sült fűszeres krumplival tálaltam.

Megbeszéltük, hogy ezt újból el kell készíteni, nagyon finom volt.

| # | 2008-05-15 22:27 csütörtök (0)

Címkék: szabadtűzön sertéshús főétel pác fűszer



Szabadtűzön marisom módra..



Tavasz és a grillezés valahogy úgy összenőtte magát nálunk.. pikvikelünk ahogy kis unokám mondta, amikor tanult beszélni.. ha nincs pácolt hús, van szalonnasütés, és utána alma sül a maradék parázsba, szóval tavasz, szabadidő és valami már illatozik is, nyárson vagy rácson..

Most tarja készült, csak egyszerűen, pár órára bepácolva és hozzá fóliába fűszeres vajjal krumpli.

Pác, szeretem, ha sok íz keveredik, így volt ez most is.

Hagyma, kettő chili, reszelt szerecsendió, két evőkanál olaj, egy evőkanál balzsamecet, egy teáskanál cukor, négy friss zsályalevél, bors, három gerezd fokhagyma, ezeket összeturmixoltam bekentem vele a húst, pár órára hűtőbe tettem majd hamvadó parázs fölött megsütöttem. Sót nem felejtettem ki, mi csak a parázs után sózzuk a húst, ha még a fűszerek után szükség van rá.

Nagyon finomra sikerült, jól illett hozzá a fűszeres vajas krumpli.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 68
Tegnapi: 50
Heti: 68
Havi: 972
Össz.: 143 112

Látogatottság növelés
Oldal: Grill
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »