KAJO

Fincsiségek

Zserbó:35 dkg liszt,1 tojás,5dkg cukor, 20 dgk margarin,1 dl tej,1 dkg élesztö,csipet sütöpoe ,csipet só.Töltelék:20dkg dio,10dkg cukor,20 dkg barack lekvár . Az élesztöt langyos tejben egy kicsit megkelesztjük és zsiros tésztát gyurunk,3 részre osztjuk,a kinyujtott lapra elöször lekvárral kenjük,rá a dios cukor és ujra tészta  és igy tovább ismételjük.A kisült és kihült süti étetejre bevonat:25dkg cukorbol sürü szirupot fözóünkés 2 dgk kakaot teszünk bele,ráöntjük a süti tetejére. Csokit is olvaszthatunk és kis olajat bele hogy fényes legyen és ezt is rakhatunk a süti tetejére.(kis tepsibe készitjük :22x37-es)
------------------------------------------------------------------------------------------
Zserbó


          50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 egész tojás, 2 tojás sárgája, 2 evőkanál kristálycukor, 2 dkg élesztőt a lisztbe elmorzsolni, 3-4 evőkanál tejföllel összegyúrni (a tojások nagyságától függően). Én a hozzávalókat kenyérsütő géppel dagaszttattam.  Majd 3 részre osztani. Ezután 1 órát kelni hagyni.

Ezt követően kisodorni a 3 cipót tepsi nagyságúra.  Én 36 x 27 cm-es tepsiben sütöttem.

A kirámázott tepsibe alulra 1 kisodort tésztát rakunk, rákenünk 10 evőkanál lekvárt, arra a cukros darált dió felét, majd a következő kisodort tésztát rá, erre a lekvár és cukros dió másik fele, végül a 3. kisodort tésztát rárakjuk.


  


Előmelegített sütőben 180 fokon 25  percig sütjük.

Töltelék: 25 dkg dió, 25 dkg kristálycukor, és 20 evőkanál lekvár.

Tetejére csoki mázat öntünk:  6 dkg vajat, 15 dkg csokoládét gőz felett felmelegítünk, és hozzákeverünk kb. 1 dl tejszínt. Még egy percig kevergetjük, és langyosan öntjük a sütire.







Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 50
Heti: 50
Havi: 954
Össz.: 143 094

Látogatottság növelés
Oldal: Zserbó
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »