
Ezt a sütit itt találtam, már képen nagyon tetszett, megsütöttem. Finom is, csak legközelebb elősütöm egy picit a tésztát, mert úgy nem lesz ennyire tömör.
Hozzávalók:
tésztához:
10 dkg vaj
20 dkg liszt
8 dkg porcukor
egy csipet sütőpor
1 tojás
töltelék:
2 csomag vaníliapuding
6 dl tej
5-6 ek.cukor
4 pohár tejföl ( nekem ez 560 gr tejfölt jelent)
1 üveg meggybefőtt
öntet a tetejére:
5 dl meggybefőttlé (ha nincs ennyi, kiegészítem vízzel)
2 csomag Oetker piros tortazselé
(én tettem hozzá fél citrom levét is)
A lisztet elkeverem a sütőporral, cukorral, elmorzsolom a vajjal, beleütöm a tojást és összegyúrom. Hűtőbe teszem fél órára, majd kinyújtom és egy 24 X 32 cm-es tepsibe rakom.
(legközelebb elősütöm 10 percet 180 fokon, sütőpapírral és szárazbabbal a tetején)
A krémhez a pudingot megfőzöm, hozzákeverem a tejfölt és ráöntöm a tésztára. A leszűrt meggyekkel megszórom a tetejét és 175 fokon kb. 25 percig sütöm.
Hagyom hűlni kicsit, ezalatt elkészül a zselé a tetejére a zacskón lévő leírás szerint, még melegen a tésztára öntöm. Kihűlés után megy a hűtőbe egy éjszakára, másnap szépen lehet vágni.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Elkészítjük a krémet, elfelezzük, és az egyik felébe 15 dkg darált diót keverünk.
Krém: 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor + főzött krém.
(főzött krém: 4dl tejet + 4 evőkanál lisztet, + 4 evőkanál kristálycukrot sűrűre főzni).