KAJO

Fincsiségek

GYÜMÖLCSLEVES

  • 50-70 dkg gyümölcs
  • 8-10 dkg kristálycukor
  • 2 dl tejföl vagy tejszín
  • 3-4 citromkarika
  • szegfűszeg
  • rizsliszt
  • fahéj

Hogyan készítsük el?

A megtisztított gyümölcsöket 1,5 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros, forrásban lévő vízben 5-10 percig főzzük. Egy csipet sóval és 3-4 citromkarikával is ízesítjük.

A tejfölből vagy tejszínből két teáskanálnyi rizsliszttel habarást készítünk, a forrásban lévő leveshez adjuk, és újra összeforraljuk. Vigyázzunk, nehogy a citromtól keserű legyen!

A levest rizsliszt helyett be lehet habarni vaníliás pudingporral is. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk. Télen friss gyümölcs helyett fagyasztott vagy konzerv gyümölcsökből is elkészíthetjük ugyanezt.
---------------------------------------------------------------------------------------------
A lgfinomabb zöldségleves a világon

sas_pageid='11627/85292'; // Page : uj_mindmegette.hu/mme_dieta sas_formatid=2265; // Format : PF - jobb hasáb 1 - 250x250 250x250 sas_target=''; // Targeting SmartAdServer(sas_pageid,sas_formatid,sas_target);

Hozzávalók:

Elkészítés

A zöldségeket - kivéve a krumplit - összevágjuk, 3 evőkanál olajon egy kávéskanál cukorral megpároljuk, amíg megpuhul. Ekkor belerakjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel. Ízlés szerint felengedjük vízzel, és addig főzzük, amíg a krumpli puha lesz.
-------------------------------------------------------------------------------------------

Székelykáposzta

pic

Hozzávalók:

1 kg sertéscomb vagy lapocka
1 kg savanyú káposzta
15 dkg vöröshagyma
2 dl tejföl
só, piros paprika, zsír vagy olaj
(aki szereti kevés füstölt húst, vagy füstölt szalonnabőrkét is tehet bele)

4 adag/2322 kcal, 1 adag/565 kcal



Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. A húst megmossuk, kockára vágjuk. a párolt hagymához keverjük. Ekkor tesszük bele a füstölt húst, illetve a szalonnabőrkét is. Kicsit megsózzuk, fedő alatt kevés lében félpuhára pároljuk. (Ha a leve elfő, kevés vízzel pótoljuk.) Hozzáadjuk a savanyú káposztát és folyamatos vízpótlással puhára főzzük. (Ha a káposzta túl sós, előzőleg vízzel átmossuk.) Tejföllel megöntözve tálaljuk.


-------------------------------------------------------------------------------------------
Káposztaleves

  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors és só a gombóchoz
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 szál zeller
  • zsemlemorzsa
  • őrölt bors

Hogyan készítsük el?

A szalonnát vágjuk apró kockákra, és süssük ropogósra. Szórjuk bele a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, és pirítsuk tovább. Húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával. A répákat csíkozzuk vékonyra, és a káposztával együtt tegyük a paprikás hagymára. Annyi vizet öntsünk rá, hogy négy ujjnyira ellepje. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg, és szórjunk rá petrezselymet.

Addig főzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak. A gombóchoz a csirkemellet daráljuk meg, tegyük keverőtálba az apróra vágott hagymával, a tojással, sóval, borssal és a felaprított zellerlevéllel együtt. Jól keverjük össze, és ha túl lágy, annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Formázzunk belőle dió nagyságú gombócokat, és tegyük a forrásban lévő levesbe. Lassú tűzön, a zöldségekkel együtt főzzük puhára. Forrón tálaljuk.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 50
Heti: 5
Havi: 909
Össz.: 143 049

Látogatottság növelés
Oldal: Leves
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »