KAJO

Fincsiségek

Alufóliában sült gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb,
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 25 dkg gomba,
  • ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés

a combok bőrét lehúzom. A forgóknál kettévágom. A gombát tisztítás után felszeletelem, a hagymát karikára vágom.

a megsózott, megborsozott csirkecombdarabokat külön-külön, bőrével lefelé az alufóliára fektetem, majd beborítom vöröshagyma-karikákkal és gombaszeletekkel. Jól megsózom, megborsozom és lazán becsomagolom. Előmelegített, forró grillsütőbe vagy gázsütőbe teszem a négy csomagot. Az első oldalát 15 percig sütöm, majd megfordítom, és további 10 percig sütöm. Ezután az alufóliát kibontom, és az ételt néhány percig fedetlenül pirítom.


-------------------------------------------------------------------------------------------
Rácos hús

Jénai aljára felkarikázott krumplit teszek,sózom,borsozom.Erre kerül a szintén karikára vágott paradicsom,rá a paprika,egy kevés hagyma.Következhet egy újabb réteg zöldség,minden sort fűszerezek.A tetejére szeletre vágott hús(karaj,vagy comb),amit elő lehet sütni,de nem fontos.Sütőben lefedve sütőm,mikor készre párolódott tejfölt kikeverek egy kis pirospaprikával,meglocsolom a tetejét vele,és kb. 10 percre fedő nélkül visszateszem.Lehet a tetejére sajtot is reszelni.
----------------------------------------------------------------------------------------

Füszeres gyrostál csirkecombból

Hozzávalók:

Krumpli: amennyi a római tálba belefér

újhagyma2-3szál,lilahagyma 2 fej,

3-4 paradicsom

csirkecomb (nekem 4 egész ) gyros fűszerkeverék

Először a csirkecombokat kell bepácolni a fűszerrel és egy kis olajjal. Lehet előző este is de az 1 óra is elég. Addig a krumplit nagyobb hasábokra vágom, fűszerezem sóval, borssal sültkrupli fűszersóval(ez mind a tálban történik) öntők rá kevés olajat, vizet közévágom a hagymákat, paradicsomot nagyobb darabokban, összeforgatom és a tetejére pakolom a husit. ha kell még öntök alá vizet olajat , lefedem mehet sülni. A végén leveszem a tetejét és ropogósra sütöm.


---------------------------------------------------------------------------------------------
Göngyölt csirkemáj

50 dkg szárnyasmáj (csirke vagy pulyka)
zsálya

bors
göngyöléshez bacon vagy cukkini, padlizsán

A májat megtisztítod, borsozod, zsályával megszórod (ha friss zsályaleveled van, azt egészben simítod rá a májra a göngyöléskor), majd baconbe tekered, fogpiszkálóval összetűzöd. Ha a zöldséges változatot készíted el, a vékony, hosszú szeletekre vágott padlizsánt és cukkinit blansírozd előtte, hogy ne roppanjon el a göngyöléskor. A májgöngyölegeket kiolajozott tepsibe teszed, és 15 percig sütöd. Tálalás előtt ízlés szerint sózhatjuk.
--------------------------------------------------------------------------
Tepsis csirkemell

3-4 db fél csirkemellfilé
800 g fagyasztott hasábburgonya
1 fej hagyma
100 g füstölt-főtt császárszalonna csík
200 g laskagomba
100 g Pannónia sajt
Fűszerek: Kotányi Borsos grill,ételízesítő, só, morzsolt bazsalikom
olaj

  • A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük, kiklopfoljuk és befűszerezzük. Fél óra múlva forró olajon hirtelen átsütjük a húst, majd félretesszük.
  • A császárszalonnát csíkokra vágjuk, és kissé megsütjük, majd félretesszük.
  • A maradék zsiradékon átpirítjuk a felszeletelt gombát.
  • A fagyasztott burgonyát forró olajban megsütjük, jól lecsöpögtetjük, megsózzuk, és egy nagyobb tepsi alján szétterítjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a húst, megszórjuk gombával és karikára vágott vöröshagymával, majd a reszelt sajttal.
  • Forró sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

Tálalás előtt sült szalonnával díszítjük
-------------------------------------------------------------------------------------------
Omlós Csirkemell

  • 50 dkg csirkemell
  • A páchoz:
  • 5 dl tejföl
  • 2 egész tojás
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • A sütéshez:
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

A csirkemellet felszeletelem, kicsit kiklopfolom. Összekeverem a tejfölt a tojással, a fokhagymával és a fűszerekkel. Mehet bele a csirkemell, minél többet áll benne, annál jobb! A pácból kivéve zsemlemorzsába forgatom, és forró olajban kisütöm.

Megjegyzés

Ha tudom, hogy következő nap nem sok időm lesz főzni, akkor elkészítem a húst, másnapig hagyom állni, és akkor már csak ki kell kapni a hűtőből, és negyed óra alatt kész a finom ebéd. Nálunk nagy kedvenc!


Sajtos tejfölös tepsiben sült csirkemell
50 dkg csirkemell
rizsliszt / kukoricaliszt
20 dkg reszelt sajt
2-3 tojás
2 dl tejföl
bors

Elkészítése:

  • A vékonyan felszeletelt csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, megforgatjuk lisztben, tojásban és reszelt sajtban.
  • A tepsi aljára tejfölt öntünk, erre tesszük rá a hússzeleteket, s addig sütjük közepes hőfokon, míg szép barna nem lesz a tetejükön a sajt.
  • Pulykamellből is elkészíthetjük ezt az ételt, de akkor kicsit több ideig kell sütni a húst.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Töltött krumpli – köretnek

Burgonya 800 g
Trappista sajt (reszelt) 100 g
Margarin 30 g
Kefir 100 ml
Só, fehér bors ízlés szerint

  • A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük. Ha megfőtt még forrón meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk.
  • A belsejét kikaparjuk úgy, hogy burgonyában kb. 2 cm szél maradjon.
  • A kikapart burgonyatörmeléket margarinnak, kefirrel, reszelt sajttal és sóval kikeverjük és a burgonya üregébe visszatöltjük.
  • A burgonyákat kikent tűzálló tálba rakjuk, és szép pirosra sütjük. Tálaláskor zöldpetrezselyemmel díszítjük.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chilis bab

30 dkg csirkemell
25 dkg nagy szemű fejtett bab megfőzve vagy konzerv
30 dkg morzsolt főtt kukorica vagy konzerv
1 darabolt hámozott paradicsom konzerv levével együtt
1 tv vagy kaliforniai paprika
hagyma, fokhagyma
olaj
pirospaprika, vagy paprikakrém
chili paprika
só, bors, cukor
rizsliszt

Elkészítése:

  • A csirkemellet apró kockákra vágjuk, kevés sóval meghintjük, rizslisztbe forgatjuk, majd kevés olajon pirosra sütjük.
  • Egy másik edényben az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, és az apró kockákra vágott paprikát, pirospaprikával meghintjük, aztán összeforraljuk a paradicsommal.
  • Fűszerezzük sóval, borssal, pici cukorral, chili paprikával.

Végül hozzáadjuk az előfőzött babot és kukoricát, és ha összeforrt, a csirkemell kockákat is.
----------------------------------------------------------------------------
Sajtos hús


      Hozzávalók: Körülbelül 80 dkg szeletelt rövidkaraj, 30 dkg trappista sajt, 2 dl tejföl, 8 dkg margarin, só ízlés szerint, reszelt szerecsendió.

Elkészítés: A vékonyra vert, sóval, fehér borssal és szerecsen dióval megszórt hússzeleteket a felhevített margarinban mindkét oldalán  hirtelen átsütjük, és tűzálló tálba fektetjük. Mindegyikre sajtot reszelünk, erre tejfölt rakunk. Majd ezt ismételjük, míg el nem fogy a hús. A tejföllel fejezzük be. Végül ráöntjük a hús pecsenyelevét, és a sütőbe tesszük.

Sütni: előmelegített sütőben, 200 fokon. 15 percig lefedve, utána még 15 percig fedő nélkül pirítjuk.


  




Rántott hús

  • 40 dkg csirke- vagy pulykamell
  • 1 teáskanál gluténmentes mustár
  • 20 dkg reszelt sajt
  • rizsliszt
  • 2 tojás

Hogyan készítsük el?

A csirke- vagy pulykamellet kifilézzük, vékony szeletekre vágjuk és besózzuk.

Rizslisztbe forgatjuk, majd a következő sajtos bundába mártjuk: 2 tojást villával felverünk, sót, mustárt, reszelt sajtot, rizslisztet keverünk bele, és annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebbe mártjuk a hússzeleteket, és teflon serpenyőben, bő olajban kisütjük.

Amíg az egyik oldala meg nem sül, ne emelgessük, mert lehet, hogy az elején kicsit tapad az edényhez. Ha megsül, szépen meg lehet fordítani. Ezzel a módszerrel nagyon finom, puha, omlós lesz a csirkemell, nem szárad ki.
-------------------------------------------------------------------------------------------

1/2 fej édeskáposzta
1 kg krumpli
3-4 szál sárgarépa
csirkecombok
só, bors, kakukkfű
ételizesitő
egy pici olaj

Hogyan készítsük el?

Először is a káposztát csíkokra szeleteljük a tál aljára helyezzük, megszórjuk egy kevés sóval, borssal ételízesítővel, erre helyeztem a meghámozott negyedekre vágott krumplit és a megtisztított, karikára vágott sárgarépat, szintén fűszerezzük ételízesítővel egy pici sóval.

Erre ráhelyezzük a fűszerezett csirkecombokat amit megszortam egy kevés kakukkfűvel, ételízesítővel, és meglocsoltam egy kevés olajjal. A tálat lefedjük és kb 1,5 óra hosszáig sütötjük a sütőben 200 fokon, vagyis addig amíg a combok szép pirosra nem sültek.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Töltött csirkecomb

http://kaja.zug.hu/hir/toltott-csirkecomb_3591.php

--------------------------------------------------------------------------------------------








Weblap látogatottság számláló:

Mai: 39
Tegnapi: 26
Heti: 226
Havi: 893
Össz.: 143 033

Látogatottság növelés
Oldal: Húsos étel
KAJO - © 2008 - 2024 - kajo.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »