Alufóliában sült gombás csirkemell
a combok bőrét lehúzom. A forgóknál kettévágom. A gombát tisztítás után felszeletelem, a hagymát karikára vágom.
a megsózott, megborsozott csirkecombdarabokat külön-külön, bőrével lefelé az alufóliára fektetem, majd beborítom vöröshagyma-karikákkal és gombaszeletekkel. Jól megsózom, megborsozom és lazán becsomagolom. Előmelegített, forró grillsütőbe vagy gázsütőbe teszem a négy csomagot. Az első oldalát 15 percig sütöm, majd megfordítom, és további 10 percig sütöm. Ezután az alufóliát kibontom, és az ételt néhány percig fedetlenül pirítom.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Rácos hús
Jénai aljára felkarikázott krumplit teszek,sózom,borsozom.Erre kerül a szintén karikára vágott paradicsom,rá a paprika,egy kevés hagyma.Következhet egy újabb réteg zöldség,minden sort fűszerezek.A tetejére szeletre vágott hús(karaj,vagy comb),amit elő lehet sütni,de nem fontos.Sütőben lefedve sütőm,mikor készre párolódott tejfölt kikeverek egy kis pirospaprikával,meglocsolom a tetejét vele,és kb. 10 percre fedő nélkül visszateszem.Lehet a tetejére sajtot is reszelni.
----------------------------------------------------------------------------------------
Füszeres gyrostál csirkecombból
Hozzávalók:
Krumpli: amennyi a római tálba belefér
újhagyma2-3szál,lilahagyma 2 fej,
3-4 paradicsom
csirkecomb (nekem 4 egész ) gyros fűszerkeverék
Először a csirkecombokat kell bepácolni a fűszerrel és egy kis olajjal. Lehet előző este is de az 1 óra is elég. Addig a krumplit nagyobb hasábokra vágom, fűszerezem sóval, borssal sültkrupli fűszersóval(ez mind a tálban történik) öntők rá kevés olajat, vizet közévágom a hagymákat, paradicsomot nagyobb darabokban, összeforgatom és a tetejére pakolom a husit. ha kell még öntök alá vizet olajat , lefedem mehet sülni. A végén leveszem a tetejét és ropogósra sütöm.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Göngyölt csirkemáj
50 dkg szárnyasmáj (csirke vagy pulyka)
zsálya
só
bors
göngyöléshez bacon vagy cukkini, padlizsán
A májat megtisztítod, borsozod, zsályával megszórod (ha friss zsályaleveled van, azt egészben simítod rá a májra a göngyöléskor), majd baconbe tekered, fogpiszkálóval összetűzöd. Ha a zöldséges változatot készíted el, a vékony, hosszú szeletekre vágott padlizsánt és cukkinit blansírozd előtte, hogy ne roppanjon el a göngyöléskor. A májgöngyölegeket kiolajozott tepsibe teszed, és 15 percig sütöd. Tálalás előtt ízlés szerint sózhatjuk.
--------------------------------------------------------------------------
Tepsis csirkemell
3-4 db fél csirkemellfilé
800 g fagyasztott hasábburgonya
1 fej hagyma
100 g füstölt-főtt császárszalonna csík
200 g laskagomba
100 g Pannónia sajt
Fűszerek: Kotányi Borsos grill,ételízesítő, só, morzsolt bazsalikom
olaj
Tálalás előtt sült szalonnával díszítjük
-------------------------------------------------------------------------------------------
Omlós Csirkemell
A csirkemellet felszeletelem, kicsit kiklopfolom. Összekeverem a tejfölt a tojással, a fokhagymával és a fűszerekkel. Mehet bele a csirkemell, minél többet áll benne, annál jobb! A pácból kivéve zsemlemorzsába forgatom, és forró olajban kisütöm.
Ha tudom, hogy következő nap nem sok időm lesz főzni, akkor elkészítem a húst, másnapig hagyom állni, és akkor már csak ki kell kapni a hűtőből, és negyed óra alatt kész a finom ebéd. Nálunk nagy kedvenc!
Sajtos tejfölös tepsiben sült csirkemell
50 dkg csirkemell
rizsliszt / kukoricaliszt
20 dkg reszelt sajt
2-3 tojás
2 dl tejföl
bors
só
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Töltött krumpli – köretnek
Burgonya 800 g
Trappista sajt (reszelt) 100 g
Margarin 30 g
Kefir 100 ml
Só, fehér bors ízlés szerint
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chilis bab
30 dkg csirkemell
25 dkg nagy szemű fejtett bab megfőzve vagy konzerv
30 dkg morzsolt főtt kukorica vagy konzerv
1 darabolt hámozott paradicsom konzerv levével együtt
1 tv vagy kaliforniai paprika
hagyma, fokhagyma
olaj
pirospaprika, vagy paprikakrém
chili paprika
só, bors, cukor
rizsliszt
Végül hozzáadjuk az előfőzött babot és kukoricát, és ha összeforrt, a csirkemell kockákat is.
----------------------------------------------------------------------------
Sajtos hús
Hozzávalók: Körülbelül 80 dkg szeletelt rövidkaraj, 30 dkg trappista sajt, 2 dl tejföl, 8 dkg margarin, só ízlés szerint, reszelt szerecsendió.
Elkészítés: A vékonyra vert, sóval, fehér borssal és szerecsen dióval megszórt hússzeleteket a felhevített margarinban mindkét oldalán hirtelen átsütjük, és tűzálló tálba fektetjük. Mindegyikre sajtot reszelünk, erre tejfölt rakunk. Majd ezt ismételjük, míg el nem fogy a hús. A tejföllel fejezzük be. Végül ráöntjük a hús pecsenyelevét, és a sütőbe tesszük.
Sütni: előmelegített sütőben, 200 fokon. 15 percig lefedve, utána még 15 percig fedő nélkül pirítjuk.
Rántott hús
A csirke- vagy pulykamellet kifilézzük, vékony szeletekre vágjuk és besózzuk.
Rizslisztbe forgatjuk, majd a következő sajtos bundába mártjuk: 2 tojást villával felverünk, sót, mustárt, reszelt sajtot, rizslisztet keverünk bele, és annyi vízzel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebbe mártjuk a hússzeleteket, és teflon serpenyőben, bő olajban kisütjük.
Amíg az egyik oldala meg nem sül, ne emelgessük, mert lehet, hogy az elején kicsit tapad az edényhez. Ha megsül, szépen meg lehet fordítani. Ezzel a módszerrel nagyon finom, puha, omlós lesz a csirkemell, nem szárad ki.
-------------------------------------------------------------------------------------------
1/2 fej édeskáposzta
1 kg krumpli
3-4 szál sárgarépa
csirkecombok
só, bors, kakukkfű
ételizesitő
egy pici olaj
Először is a káposztát csíkokra szeleteljük a tál aljára helyezzük, megszórjuk egy kevés sóval, borssal ételízesítővel, erre helyeztem a meghámozott negyedekre vágott krumplit és a megtisztított, karikára vágott sárgarépat, szintén fűszerezzük ételízesítővel egy pici sóval.
Erre ráhelyezzük a fűszerezett csirkecombokat amit megszortam egy kevés kakukkfűvel, ételízesítővel, és meglocsoltam egy kevés olajjal. A tálat lefedjük és kb 1,5 óra hosszáig sütötjük a sütőben 200 fokon, vagyis addig amíg a combok szép pirosra nem sültek.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Töltött csirkecomb
http://kaja.zug.hu/hir/toltott-csirkecomb_3591.php
--------------------------------------------------------------------------------------------